Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

A Soetet Komikus Aki Mindig Ellenall

Bobcat Goldthwait Életrajz

A sötét komikus, aki mindig ellenáll

Korai élet és karrier

Bobcat Goldthwait egy amerikai komikus, színész, író és rendező, aki a sötét és szúrós komédiájáról ismert. 1962. május 26-án született Syracuse-ban, New York államban, és már korán érdeklődni kezdett a humor iránt. 15 éves korában kezdett stand-up fellépéseket adni, és hamarosan ismertségre tett szert a New York-i vígjátékklubokban. Az 1980-as évek elején feltűnt a "The Tonight Show Starring Johnny Carson"-ban és a "Saturday Night Live"-ban, és kiadta első stand-up albumát, a "Meat Bob"-ot.

Film- és televíziós munkásság

Goldthwait a stand-up komédia mellett színészként is sikeres karriert futott be. Első filmszerepe John Hughes 1986-os "Ferris Bueller's Day Off" című filmjében volt, és azóta több mint 100 filmben és televíziós műsorban szerepelt. Ismert az olyan filmekből, mint a "Police Academy" franchise, a "Scrooged" és a "Shakes the Clown". Televíziós munkái közé tartozik a "The Ben Stiller Show", a "Chappelle's Show" és a "Maron".

Goldthwait íróként és rendezőként is dolgozott. Írta és rendezte az olyan filmeket, mint a "Shakes the Clown", a "World's Greatest Dad" és a "God Bless America". Filmjei gyakran sötétek és szatirikusak, és gyakran foglalkoznak társadalmi és politikai kérdésekkel.

Magánélet

Goldthwait magánéletét magánügyként kezeli, de ismert arról, hogy nyíltan beszél politikai nézeteiről. Baloldali aktivista, és gyakran kritizálja a jobboldal politikáját. Goldthwait kétszer házasodott, és két gyermeke van.


Komentar